Nopper al Foggia visto dalla stampa olandese. Dato per certo anche l’arrivo di Bousbiba

Reading Time: 3 minutes

Noppert verruilt keeperskerkhof NAC voor omstreden Foggia

Andries Noppert vervolgt zijn loopbaan in Italië. De derde doelman van NAC Breda verhuist naar Foggia Calcio 1920, de huidige nummer negentien van de Serie B. Met de 23-jarige Noppert vertrekt een van de hoofdrolspelers uit de zeer opmerkelijke keeperssoap van dit seizoen uit Breda, hij komt in Italië terecht bij een club die momenteel behoorlijk in brand staat.

De geboren Fries verhuisde in de zomer 2014 van SC Heerenveen naar Breda, waarna hij 2015/16 en 2016/17 de vaste stand-in was van respectievelijk Jelle ten Rouwelaar en Jorn Brondeel. In die hoedanigheid kwam hij die jaren tot slechts tweeënhalve wedstrijd in het eerste elftal, maar groeide hij wel uit tot cultheld. In de zomer van 2016 leek het erop dat Noppert zou vertrekken uit het Rat Verlegh Stadion, maar Ten Rouwelaar – die inmiddels keeperstrainer was geworden – maakte zich hoogstpersoonlijk sterk voor een nieuwe verbintenis.

Voorafgaand aan dit seizoen kreeg Noppert eindelijk zijn kans. Hij won in de voorbereiding de concurrentiestrijd van nieuwkomer Nigel Bertrams en mocht van trainer Stijn Vreven als eerste doelman aan de competitie beginnen. Na drie weifelende optredens (tegen Vitesse, PSV en Sparta Rotterdam kreeg Noppert tien tegengoals) werd Mark Birighitti echter ingevlogen om de boel te redden en kwam de boomlange Fries weer op de bank. Toen ook de Australiër niet voldeed, kreeg Bertrams alsnog zijn kans. Daarmee was de rol van Noppert bij NAC uitgespeeld.

Nu is hij verlost door Foggia, waar hij overigens bepaald niet in een gespreid bedje terechtkomt. Woensdagochtend werd clubeigenaar Fedele Sennella gearresteerd, als onderdeel van een grootschalig justitieel onderzoek naar het ontduiken van belasting en het witwassen van geld. Dat geld zou hij vervolgens ook in de club hebben gestoken, spelers en trainers zouden bijvoorbeeld regelmatig met zwart geld zijn betaald. In het kader van datzelfde onderzoek werd een maand geleden ook ere-vicevoorzitter Massimo Curci van Foggia opgepakt.

Noppert treft bij zijn nieuwe werkgever Daoud Bousbiba. De in Amsterdam geboren aanvaller werd opgeleid door Ajax, speelde onder meer bij FC Eindhoven, waarna hij verhuisde naar Gazisehir Gaziantep FK in Turkije. Net als Noppert werd hij deze week aangetrokken. Beide spelers moeten Foggia (waar in het verleden ook Bryan Roy speelde) helpen aan handhaving. De ploeg staat nu negentiende van de 24, de onderste vier clubs degraderen rechtstreeks, de twee teams daarboven spelen nacompetitie om lijfsbehoud op het tweede Italiaanse niveau.

Traduzione approssimativa di google translator

Noppert scambia il cimitero del portiere NAC per il controverso Foggia

Andries Noppert continua la sua carriera in Italia. Il terzo custode del NAC Breda si trasferisce a Foggia Calcio nel 1920, l’attuale numero diciannove di Serie B. Il 23-year-old Noppert lascia uno dei protagonisti della più notevole custode soap opera in questa stagione a Breda, arriva in Italia con un club che è attualmente in fiamme.

Fries Nato spostati in estate 2014 da SC Heerenveen a Breda, e lui 2015/16 e 2016/17 lo stand-in fisso era rispettivamente Jelle ten Rouwelaar e Jorn Brondeel. In quella veste arrivò a solo due gare e mezza nella prima squadra in quegli anni, ma diventò un eroe cult. Nell’estate del 2016 sembrava che Noppert avrebbe lasciato la Stadio Rat Verlegh, ma Ten Rouwelaar – che era diventato allenatore dei portieri – si è fatto personalmente con forza per un nuovo impegno.

Prima di questa stagione, Noppert ha finalmente avuto la sua occasione. Nella preparazione ha vinto la competizione del nuovo arrivato Nigel Bertrams ed è stato il primo portiere a iniziare la competizione con l’allenatore Stijn Vreven. Dopo tre spettacoli oscillanti (contro il Vitesse, il PSV e Sparta Rotterdam Noppert ottenuto dieci reti subite) Mark Birighitti tuttavia, è stato trasportato in per salvare il giorno e le patatine alti è tornato in panchina. Anche quando l’australiano non ha rispettato, Bertrams ha ancora avuto la sua occasione. Con ciò, si è svolto il ruolo di Noppert presso il NAC.

Ora è liberato da Foggia, dove di certo non finisce in un letto sfalsato. Mercoledì mattina il proprietario del club, Fedele Sennella, è stato arrestato nell’ambito di un’indagine giudiziaria su larga scala in materia di evasione fiscale e riciclaggio di denaro. Avrebbe anche messo quei soldi nel club, ad esempio, giocatori e allenatori sarebbero stati regolarmente pagati con denaro nero. Nell’ambito della stessa indagine, il vice presidente onorario Massimo Curci di Foggia è stato arrestato un mese fa.

Noppert incontra il suo nuovo datore di lavoro Daoud Bousbiba. L’attaccante nato ad Amsterdam è stato allenato dall’Ajax, ha giocato all’FC Eindhoven e si è trasferito a Gazisehir Gaziantep FK in Turchia. Come Noppert, è stato attratto questa settimana. Entrambi i giocatori devono aiutare Foggia (dove Bryan Roy ha giocato in passato). Il team è ora nove decimi del 24, i quattro club inferiori retrocesse direttamente sopra le due squadre giocano playoff per autoconservazione nel secondo livello italiano.

Fonte – Vi.nl

Subscribe
Notifica di

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

1 Comment
vecchi
nuovi più votati
Inline Feedbacks
View all comments
Totobla
Totobla
6 Anni fa

Traduzione esilarante! Noppert scambia il cimitero del portiere! 🙂